Tahayul Wahhabi, Bermimpi Bin Bazz Jadi Imam Sholat Rasulullah Saw

Na’udzubillah min Dzaalik! Tahayul Wahhabi Bermimpi Rasulullah Jadi Makmum Sholat Bin Bazz

 

Islam-Institute, Jakarta  — Kaum Wahhabi hobi menuduh ulama ASWAJA berhujjah dengan mimpi sedangkan kaum Wahhabi sendiri menjadikan mimpi yang direka-reka mereka sendiri secara palsu selaku hujjah utama dalam agama Wahhabi.

Tahayul tingkat akut Ulama Wahhabi menjadikan mimpi mereka selaku Hujjah, seperti tertulis pada  screeshot gambar di atas. Berikut ini ialah maksud dari screenshot yang merupakan isi kitab Wahhabi tersebut.

1. Dalam kitab Wahhabi ini berjudul “BIN BAZ” yang mana tokoh Wahhabi bernama Soleh Al Fauzan menyebar luaskan di dalamnya terdapat beberapa kisah-kisah mimpi pengikut-pengikut utama Wahhabi yang mereka jadikan Hujjah dalam agama mereka.

2. Antaranya Wahhabi mengklaim bermimpi Rasulullah jadi makmum sholat dan tokoh Wahhabi Abdul Aziz Bin Baz jadi Imam sholat fardhu. (Mukasurat 107)

3. Wahhabi mengakui mimpi itu ialah hujjah yang terang dan percaya bahawa Nabi Muhammad cuma membawa Sunnah tetapi Bin Baz tokoh Wahhabi itu lebih hebat dengan jadi Imam/Ketua Sunnah. (mukasurat 108)

4. Pada MS 109 Wahhabi mengklaim Abdul Aziz Bin Baz tokoh Wahhabi itu memberi fatwa hukum dan Sayidina Umar Bin Khattab ada di sebelah Bin Baz dan mengagguk-anggukkan kepala beliau selaku tanda mengiyakan fatwa Bin Baz.

5. Kalau Syiah pernah menuduh Sayidatuna Aisyah berzina…. Allah tunjukkan syiah yang muta’ah merekalah berzina…

Hasbiyallahu Wani’mal Wakil  (Oleh: Gus Anshori Dahlan)

You might like

About the Author: admin

KOLOM KOMENTAR ANDA :

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.