Kenapa Para Ulama Ahlu Sunnah wal Jama’ah Tidak ada yang Kibarkan Bendera Bertuliskan Tauhid?

Mengapa Para Ulama Ahlu Sunnah wal Jama’ah Tidak ada yang Kibarkan Bendera Bertuliskan Tauhid?

Kenapa Para Ulama Ahlu Sunnah wal Jama’ah Tidak ada yang Kibarkan Bendera Bertuliskan Tauhid?

Kalau Bendera HITAM Yang diakui HTI Selaku Bendera Nabi Muhammad SAW itu Sungguh-sungguh Bendera Ummat Islam…

1. Maka NU Akan Lebih Dulu Pake Bendera itu, Sebab Hadrotus Syaikh Mbah KH Hasyim Asy’ari Itu Ulama Yang Menguasai Kutubus Sittah (6 Kitab Hadits)?

2. Maka Abuya Sayyid Muhammad Bin Alwi Al Maliki Akan Lebih Dulu Mengibarkannya Di Majlis dan Rumahnya, Sebab Beliau itu Ialah Imam Ahlus Sunah Wal Jama’ah dan Ulama Muhaddits Hijaz?

2. Maka Maulana Habib Umar Bin Hafidz Juga Akan Lebih Dulu Mengibarkannya Di Majlis Dan Rumahnya, Sebab Beliau Ialah Ulama Muhadits Di Era Ini Yang Mempunyai Hafalan 100.000 Hadits?

3. Maka Maulana Habib Muhammad Luthfi Bin Ali Bin Hasyim Bin Yahya Akan Lebih Dahulu Mengibarkannya Di Majlis dan Rumahnya, Sebab Beliau Ialah Seorang Mursyid Jami’u Thuruq (Seluruh Thoriqoh), Shohibul Ijazah dan Ahli Sejarah?

4. Maka Maulana Habib Zein Bin Ibrahim Bin Smith Akan Lebih Dulu Mengibarkannya Di Majlis dan Rumahnya, Sebab Beliau Ialah Ulama Ahli Syari’at, Ahli Hadits dan Ahli Tasawuf?

5. Maka Para Ulama-ulama Pendahulu Yang Alim dan Tabahur fil Ilmi Tentunya Akan Lebih Dahulu Mensyi’arkannya Di Majlis dan Rumah Mereka?

6. Nyatanya Beliau Seluruh Tidak Menggunakannya, Apalagi Mengibarkannya,

Dan Lagipula Beliau-beliau Ialah Manusia Yang Jauh Lebih Cinta Untuk Allah, RasulNya Dan AgamaNya Daripada Kita Seluruh…

Kalau Mereka Saja Tidak Mengibarkannya…
Bagaimanana Dengan Kita ???

(www.muslimoderat.net/ suaraislam)


Shared by Ahmad Zaini

You might like

About the Author: Ahmad Zaini

KOLOM KOMENTAR ANDA :

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.